NUTRIȚIA ȘI SĂNĂTATEA

Există o legătură strânsă ȋntre nutriţie şi sănătate.

O dietă sănătoasă este rezultatul unei varietăţi de alimente, care trebuie să includă toţi nutrienţii esenţiali. Nutrieţii esenţiali sunt reprezentaţi de macronutrienţi (carbohidraţi, proteine şi lipide), micronutrienţi (vitamine şi minerale) şi apa. Macronutrienţii sunt sursa de energie a organismului şi susţin creşterea şi repararea ţesuturilor, ȋn timp ce micronutrienţii reglează procesele metabolice.

Diete alimentare sănătoase


Stilul de viaţă sănătos reprezintă o componentă de bază a menţinerii sănătăţii, a profilaxiei eficiente a celor mai multe afecțiuni.

Un element principal al stilului de viaţă este alimentaţia. Optând pentru alimente sănătoase, asigurăm organismului combustibilul şi catalizatorii necesari proceselor vitale.

În ceea ce privește sportul, în cazul în care nu dorești, poți avea rezultate vizibile și fără a-l practica.

Dar, recomandarea noastră este de a face miscare fizică zilnică.

Mișcarea constă în faptul că ne mișcăm în timpul liber, între pauzele de la birou (ideal 5 minute la 1 oră de birou). Facem o plimbare, mergem pe jos (5000 de pasi/zi (app. de pedometru pe telefon) sau  minim 30 de minute pe zi, facem ordine în casă (activitatea casnică arde mai multe calorii decât sportul în cazul multora dintre noi), ajutăm parinții la curățenie, să plimbe câinele, să își facă cumpărăturile, etc.

Cum să slăbești sănătos în doar 3 luni?

Respectând câteva reguli pe cât de simple, pe atât de eficiente,poți reuși să slabești, dar și să îți menții greutatea.

✅ Redu aportul caloric consumat

Nu e doar suficient să reduci cantitatea, e important să și respecți un program. Mănâncă la ore fixe doar, 3 mese pe zi. Ultima masă ar trebui să o iai până la 19:00. Prima masă la – 8:00 – bogate în nutrienți pentru a avea energie.

Cafeau, recomandăm să o consumați la 1-2 ore după prima masă.

✅ Adopta un stil de viata activ

Mișcare de 30 minute (5000 pași în parc) sunt suficiente.

✅ Elimină zaharul complet din alimentație

Zahărul conține multe calorii, însă zero nutrienți, de aceea trebuie eliminat din alimentație dacă vrei sa dai jos  kilogramele în plus.

✅ Elimină complet mâncarea Fast-Food

Ai uitat când ultima dată ai gătit acasă? Acum este momentul potrivit să scoți de la naftalină carte de rețete culinare.

Mâncarea gătită este mai sănătoasă (nu uita să folosești legume proaspete, carne de vită, curcan, rață), dar și te va ajuta să economisești bani. Dar, din punctul nostru de vedere cel mai mare plus este satisfacția – cea că mănânci ceva gătit de tine.

✅ Cântărește-te în mod regulat

Motivație mai mare decât rezultatele obținute nu există. Fă-ți un obicei din a te cântări în mod regulat și monitorizează atent scăderea în greutate.

✅ Apelează la un nutriționist

Probabil, cel mai bun sfat pe care îl poți primi atunci când ai probleme cu greutatea. Un nutritionist bun știe ce recomandări să îți ofere în funcție de greutatea și stilul de viață. În urma unei discuții la o consultație (care este gratuită, de obicei), cu analizele și investigațiile necesare, acesta va concepe un plan de nutrție personalizat, cu ajutorul căruia vei reuși să slăbești ușor și sănătos.