Începutul unei zile poate fi tensionat de multe ori: nu știi cu ce haine să te îmbraci, simți că ai o mie de lucruri de făcut și nu știi cu ce să începi, copilul nu vrea să mănânce micul dejun și câte și mai câte motive de stres pot să apară în fiecare dimineață.
Ce e de făcut pentru a te bucura de o dimineață liniștită?
Pregătește-te de seară
Secretul unei dimineți mai calme este pregătirea de cu seară: alegerea hainelor pe care le vei purta a doua zi, aranjarea ghiozdanului împreună cu copilul, prepararea pachețelelor pentru școală sau serviciu. În măsura în care se poate, pregătește-ți micul dejun tot de seară.
Pune-ți o alarmă liniștită
Poți avea tendința să-ți pui o alarmă care să facă foarte mult zgomot dimineața. Însă alarmele prea zgomotoase te pot speria sau te pot face să te trezești cu o stare de iritare. Pentru o dimineață antistres, e bine să-ți alegi o melodie de trezire sau un sunet destul de puternic pentru a te face să deschizi ochii, dar care să nu-ți dea o stare de anxietate.
Timp pentru micul dejun
E important să iei micul dejun nu doar pentru a te umple de energie pentru ziua respectivă, ci și pentru a te conecta cu persoanele dragi. Fie că iei micul dejun cu familia, cu un vecin sau cu un prieten ori că stai de vorbă cu cineva apropiat într-un apel video, atât procesul de a mânca, precum și socializarea cu persoanele dragi te vor ajuta să începi ziua mult mai relaxat și energic.
Planifică-ți agenda zilei
Dimineața este un moment potrivit pentru a-ți planifica ziua. Rezervă-ți câteva momente pentru a-ți nota sarcinile zilnice, orice apeluri telefonice sau întâlniri pe care le ai, precum și orice sarcină simplă pe care trebuie să o îndeplinești.
Încearcă sportul
Încearcă să îți găsești măcar 15 minute în care să faci câteva exerciții fizice: mișcări cu greutățile, sărit coarda, pedalat pe bicicleta de interior sau o tură rapidă cu bicicleta de exterior ori o plimbare în pas alert prin parc, cu animalul de companie.